Over

Hannah-Jo Janssen zit achter het merk Kr8stof. Zij heeft een passie voor het hergebruiken van oude textiel en het omtoveren tot iets nieuws en van andere betekenis. Dit doet Hannah-Jo in opdracht en leert het anderen ook in workshop / cursusverband. Hannah-Jo’s wijze van weven is zoveel meer dan een rustgevende activiteit als zodanig en men kan er meer mee dan enkel nieuwe lappen textiel maken. Het ambacht leent zich er ook voor om emotionele onrust te kalmeren bij vormen van verlies, stress, depressiviteit en een burnout. 

Hannah-Jo: Ik heb een passie voor ‘upcycling’: oude en tweedehands materialen hergebruiken en omtoveren tot iets nieuws en waardevols. Vaak zelfs mooier dan voorheen.  Weven is een uitermate meditatieve discipline. Het weven van lappenkleden is een relatief makkelijke techniek om te leren. Ik laat u graag ervaren hoe rustgevend het is.

Ooit is Kr8stof gestart als pop-up winkel in Groningen. In deze conceptstore werden ook van andere kunstenaars geupcyclede ontwerpen tentoongesteld en verkocht. Nu is Kr8stof een label in textiele weefkunst, met gebruikte stoffen waarin nieuw leven en kracht is geblazen.

Op deze website komt u later meer te weten over het hoe, wat en waarom van het twijnend weven van lappenkleden. De website is ter uitbreiding nog onder constructie. Voor meer informatie : https://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/kr8stof/